Odakint ezerrel tombol a hőség, habár legszívesebben ki se mozdulnál a klíma hűsítő hatóköréből mégis menni kell munkába. Te is csak állsz tétlenül reggelente a gardrób szekrényed előtt, hogy ma mégis mi legyen az a lenge de egyben elegáns, nyárias szinben és fazonban hozzád illő darab? Meghoztam a választ! A mai blogposztban 50 business casual outfit inspirációt hoztam Neked kifejezetten a kánikulára. 😉 A tippek után a poszt végén találod a gyűjtésemet egy képgalériába szedve!

1. MILYEN LEGYEN A RUHA?

Válassz minit, vagy maxit, ha a munkahelyed dresskódja megengedi akkor pedig még extrázhatsz is egy kicsit: jöhetnek az élénkebb színek, vagy a minták. Ha ilyen extrázások nem megengedettek, akkor a különböző ruha megoldásokkal turbózhatod fel a megjelenésed, mint például érdekes nyak-, es ujjmegoldások, vagy akár a ruha anyaga (fodor, csipke, szatén). A kedvenc ruha fazonom, ami kivétel nélkül minden alaktípuson jól mutat, ezért bátran ajánlom bárkinek, az a wrap dress, azaz az átlapolós ruhák. Ezek nagyon cselesen formálják a derekat és még öv sem kell hozzá.

2. MILYEN LEGYEN A SZOKNYA?

A szoknya hossz azon túl, hogy a túl mini kerülendő érdemes odafigyelni arra, hogy nem áll jól mindenkinek minden fazon. Azt is hangsúlyoznám, hogy a !nagyon! alacsony laányoknak a maxi nem áll jól, viszont nyugodj meg én is hordok maxit, pedig csak 164 cm vagyok. A ceruza szoknya jó opció lehet, ha nyújtanal a lábaidon, de ami a legnagyobb faviritom a nyárra az a plisszír. Ha belefer viseld egy csíkos, vagy feliratos pólóval és edzőcipővel, vagy slip-onnal aztán csak győzd bezsebelni a bókokat a munkatársaktól. 🙂

3. MILYEN LEGYEN A NADRÁG?

Lehetőleg rövid bermuda mondjuk egy színben és anyagban is megegyező zakóval, de tudom-tudom vannak akik nyáron is a hosszút preferálják, ezért hoztam nekik is pár ötletet. Ha a hosszút viselnéd, válassz lengét, könnyű anyagút valamilyen szűkebb toppal. A culotteról már írtam Nektek egy korábbi posztomban: itt, ez is jó megoldás lehet, de vigyázz ezt a fazont én mindenkinek csak magassarkúval viselve ajánlom!